Открийте отговори, питайте въпроси, споделете мнение, свържете се с други от Българското Обединено Дрон ОБщество

Форуми " Форуми " Всичко за дроновете " Производители " Всичко за Dji " АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ФЪРМУЕР НА DJI MAVIC 3 – ДРАМАТИЧНО ПОДОБРЕНИЕ В ТЕЛЕФОТО КАМЕРАТА И GPS СВЪРЗВАНЕТО

Надпис: ,

 • АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ФЪРМУЕР НА DJI MAVIC 3 – ДРАМАТИЧНО ПОДОБРЕНИЕ В ТЕЛЕФОТО КАМЕРАТА И GPS СВЪРЗВАНЕТО

  Posted by DronesBG on 24.09.2023 19:02

  АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ФЪРМУЕР НА DJI MAVIC 3 – ДРАМАТИЧНО ПОДОБРЕНИЕ В ТЕЛЕФОТО КАМЕРАТА И GPS СВЪРЗВАНЕТО

  162-милиметровата телефото камера стана много по-използваема благодарение на основната актуализация на фърмуера на DJI Mavic 3, предоставена от най-големия производител на дронове в света. Вече е възможно да правите снимки във формат RAW, да избирате различна честота на кадрите по време на заснемане и да регулирате ръчно настройките на експозицията. Но това не спира дотук: постоянният проблем с GPS също изглежда най-накрая е решен, наред с много други подобрения.

  Още настройки на камерата с актуализацията на фърмуера на DJI Mavic 3

  Когато бе пуснат Mavic 3, много от тествалите и потенциални купувачи, бяха доста разочаровани. Софтуерът на дрона далеч не беше напълно разработен и липсваха много важни функции. Въпреки че това беше решено няколко месеца по-късно чрез първата голяма актуализация на фърмуера, телефото камерата все още не беше наистина полезна за много занимаващи се с видеообработка и заснемане поради липсата на опции за настройка.

  Това се промени с версията за актуализация на фърмуера на DJI Mavic 3 v01.0.0700, която DJI предостави. Не само, че вече е възможно да запазвате снимки, които правите с телефото камерата във формат RAW, но можете да избирате и от различни режими на снимане като единичен кадър, AEB, серия и интервал. Можете също така ръчно да зададете ISO и скоростта на затвора в Pro режим. Когато записвате видео, вече можете да изберете 1080p или 4K при 25/30/50 кадъра в секунда.

  В допълнение към телефото камерата, камерата Hasselblad също получи актуализация. Вече е възможно да се снима в хибридна логаритмична гама (HLG) за допълнителен динамичен обхват. Диапазонът на цифровото увеличение е увеличен до 3x, а при запис на MasterShots и QuickShots можете също да изберете D-log и HLG. Феновете на забавен каданс ще получат 1080p/200fps на свое разположение. Топ моделът, Mavic 3 Cine, получи поддръжка за ProRes 422 и ProRes 422 LT.

  GPS свързаността е подобрена с актуализация на фърмуера на DJI Mavic 3

  В допълнение към подобренията с две камери, изглежда също така, че DJI е разрешил проблема с GPS, от който много потребители се оплакват. В зависимост от обстоятелствата понякога може да отнеме минути, докато Mavic 3 получи GPS свързаност или корекция. Този проблем трябваше да бъде отстранен с предишна актуализация, но грешката се оказа по-устойчива от очакваното. Въпреки че DJI не го споменава в бележките за версията на новия фърмуер, изглежда, че този проблем най-накрая е решен: няколко потребители съобщават за по-бърза GPS корекция и свързване след инсталиране на новия фърмуер.

  И накрая, DJI се справи с редица други проблеми. Например, когато използвате APAS, вече е възможно да изберете опцията „Nifty“, която гарантира, че дронът може да лети по-близо до препятствия. Освен това се казва, че стабилността на дрона по време на снимане с хиперлапс е подобрена и всички усъвършенствани режими на полет вече могат да бъдат избрани при използване на опционалния широкоъгълен обектив.
  Изображение
  Пълен преглед на актуализацията на фърмуера на DJI Mavic 3

  По-долу можете да видите пълния преглед на всички подобрения, които носи актуализацията на фърмуера на DJI Mavic 3 от май 2022 г. Моля, имайте предвид, че може да се наложи да актуализирате контролера си и трябва да имате DJI Fly версия 1.6.4, за да се възползвате от новите функции.

  Добавен превключвател към телекамерата в режим на снимки, включва единичен кадър, AEB, серия и заснемане във времето, поддържа JPEG, RAW, JPEG+RAW фото формат и настройки за ISO и скорост на затвора.
  Добавен превключвател към телекамерата във видео режим, поддържа формат 4K@25/30/50fps, 1080p@25/30/50fps и настройки за ISO и скорост на затвора.
  Добавен HLG за камерата Hasselblad.
  Добавени 1080p/200fps към Slow Motion, когато използвате камерата Hasselblad.
  Добавени са HLG и D-Log за снимане на MasterShots и QuickShots (без Asteroid).
  Цифровото увеличение достига до 3x в нормален видео режим, когато използвате камерата Hasselblad.
  Добавена поддръжка на FocusTrack, QuickShots (без Asteroid), MasterShots и Hyperlapse за самолета, когато е монтиран широкоъгълен обектив.
  Добавен формат ProRes 422 и ProRes 422 LT към камерата Hasselblad на Mavic 3 Cine.
  Добавена е опция за една секунда към настройката на интервалното време, когато използвате Hyperlapse на Mavic 3 Cine.
  Добавен DJI Mavic 3 D-Log към Rec.709 vivid LUT, осигуряващ по-ярък цветен ефект. Изтеглете LUT чрез http://www.dji.com/mavic-3/downloads.
  Добавена опция Nifty за байпас при използване на APAS 5.0. Вижте ръководството за потребителя на Mavic 3 v1.6 за подробности.
  Добавени са опции за Нулиране на всички настройки и Изчистване на всички данни. Вижте ръководството за потребителя на Mavic 3 v1.6 за подробности.
  Добавена поддръжка за японски изисквания за RID.
  Повишена честота на опресняване на началната точка.
  Оптимизирана производителност на фокуса при запис с телекамера.
  Оптимизирана стабилността на самолета при заснемане на Hyperlapse.
  Отстранен проблем: не може да се използва Hyperlapse, когато летите близо до зона с ограничена височина на полета
  DJI RC Pro също получи актуализация, като повече персонализирани функции са налични за бутони и сензори, заедно с няколко дребни грешки, които са премахнати.

  КОПИЕ от оригиналната тема от стария форум:
  Автор: drones.bg » 

  DronesBG отговори преди 9 месеци, 3 седмица 1 потребител · 0 Replies
 • 0 Replies

Съжалявам, отговори намерени не е имало.

Log in to reply.