Открийте отговори, питайте въпроси, споделете мнение, свържете се с други от Българското Обединено Дрон ОБщество

Форуми " Форуми " За форума " Правила на форума

 • Правила на форума

  Posted by DronesBG on 23.09.2023 00:12

  Правила за ползване на форума на drones.bg

  1. Общи

  1.1. Форумът на drones.bg има за цел да изгради общество от потребители свързващи ги тематика “дронове”. Потребители, които ще обменят полезна информация, ще общуват по между си, ще бъдат толерантни, топло настроени, коректни и уважаващи чуждото мнение. Като ако чуждото мнение не е вярно, да се упоменава истината, която да доказва правотата, но по най-спокойният и приятелски начин.

  1.2. Форумът е създаден да се ползва по предназначение. Тук не е място за саморазправа, омраза, политика, реклама, агитация, расизъм, обиди и незаконни деяния.

  2. Теми и постове/публикации (коментари/отговори)

  2.1. Пишете само на кирилица, освен когато се употребяват термини, заглавия, марки и други от сорта. Неспазването на това правило, ще доведе до изтриване на коментара / темата Ви и директен бан.

  2.2. Когато пускате нова тема, трябва да изберете съответстващият правилен раздел, в противен случай, темата ще бъде изтрита или преместена без предупреждение.

  2.3. Забранени са използването на “ГОЛЕМИ” букви тип “ВИКАМ” в заглавието, коментарите или самото описание на темата. Бъдете кратки, ясни, достатъчно описателни. Теми от сорта “Въпросс, ВЪПРОСС, ПОМОЩ, Имам проблем, Помогнетеее”, ще бъдат изтривани без предупреждение.

  2.4. Преди да пуснете нова тема, проверете, чрез търсачката, дали вече не съществува подобна тема. Повтарящите се теми ще бъдат изтривани без предупреждение.

  2.5 Публикациите извън темата ( off-topic ), не са желателни, допустими са в границите на нормалното, извън нея може да последва предупреждение или ако се прекали, друг вид действие и то без предупреждение.

  2.6. Молим ви да не “наводнявате” ( flood ) форума с повтарящи се мнения, няма смисъл да се повтаряте! Не е позволено и публикуването на голям брой мнения едно след друго, може да иам последствия за потребителя. Вместо това ползвайте опцията и редактирайте вашето мнение.

  2.7. Забранено е спаменето във форума, рекламиране, нежелани съобщения, натрапване! Позволява се повдигане единствено на теми публикувани в секция “Обяви”, веднъж на 3 дни. Неспазването на това правило, може да Ви донесе перманентен бан!

  2.8. В случай на публикувана от някой потребител повтаряща се тема, можете да докладвате и да публикувате мнение с линк към вече съществуващата.

  2.9. Забранява се недоброжелателно и грубо поведение, нападки, оронване на престиж, обиди, критики!!! Ако има неспазване на правила, неспазване на правопис или други нередности просто използвайте бутона “Докладвай”. Не ползвайте бутона докладвай за предлог да се свържете с администратор или модератор!. Постове които не спазват рамките на нормалните взаимоотношения и тон, ще бъдат изтривани, а при груби изяви, потребителите ще бъдат блокирани перманентно!

  2.10. Не е позволено публикуването на незаконни материали нарушаващи авторските права, незаконен материал, порнография и други забранени със закон. Публикуването им е възможно да ви донесе бан!

  2.11. Забранено е коментирането включващо описание на насилие, заплахи с насилие, сексуален акт и други неприятни теми!!! Това ще доведе до перманентен бан, както за потребителя, така и за включилите се в темата с обсъждане с подобно съдържание!

  2.12. Забранява се пропагандирането, публикуване на рецензии и чужди текстови материали, подбуда за насилие, война или етническа и религиозна омраза, сексуалност и други, както и такива които са забранени със закон! Това може да доведе до сигурен бан!

  2.13. Нямате право да заплашвате, обиждат, оронвате авторитет дори и на най-глупавият човек в страната ни! Всеки има човешки права, които при не спазване биха могли да доведат до проблемите Ви с полиция и съд. Лиспата на уважение, без значение от знанията на някой, не се допускат тук. При ситуации случили се през ЛС ( лични съобщения ) сте длъжни да уведомите администрацията на форума, за да се предприемат незабавни мерки. Форума е собственост на drones.bg, а не публична собственост. Тоест ние имаме право да вземем каквито преценим мерки.

  2.14. Вашите мнения и коментари изразяват собствената Ви позиция и отношение, следователно носите пълна отговорност за тях, както пред останалите, така и пред органите на реда. Те не са и няма да бъдат подкрепяни от останалите потребители или от екипа на форума.

  2.15. Вашето мнение е написано и предоставено доброволно от Вас ( автор ) на форума, който е собственост на drones.bg и всеки има право да го разпространява, както прецени. Това се променя, ако в публикацията изрично е упоменато че се съдържа текст / материал, обект на авторско право, както и че ползуването му без разрешение не е позволено. Ако материала със авторско право, НЕ е ваше дело, трябва задължително да посочите линк към източника и да посочите, че това е само цитат от материала. Екипа на форума НЕ Е длъжен и няма да се задължи да изтрива / редактира такива публикации по желание на авторите им или трети страни, ако тези материали не нарушават с нищо законите на Република България и правилата на форума.

  2.16. Забранява се публикуването на лични съобщения във форума и извън него без съгласието на двете страни, особено е забранено публикуването на лични данни ( телефони, имена, адреси, снимки и други ). Имайте в предвид, че освен че поста ще бъде изтрит сте и подсъдими по наказателните закони в конституцията на България!
  По изключение, след обсъждане с екипа на drones.bg форума, ако това е свързано с некоректен потребител от секция “Обяви” от форума може да бъде позволено, излагане единствено на разменените съобщения, с прикриване на личните данни, освен първото име на потребителя и неговото потребителско име във форума.

  2.17. Теми по които не е отговаряно много време или са изчерпани е вероятно да бъдат заключени, както и ако са неспазващи правилата на форума. Разбира се ако има нужда от промяна, отново бъде актуална или трябва да се внесът корекции може чрез контакт с екипа на форума да се осъществи това, както и да се възвърне темата, като активна.

  2.18. Всички обсъждания, осъждания на форумната администрация няма да бъдат толерирани! Забранява се коментирането на действията на екипа! Санкциите може да са и бан! Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение – затваряни/трити и санкционирани.

  3. Профили

  3.1. Данните, публикувани във Вашия потребителски профил съдържат лична информация, която можете да попълните по желание. Единственото задължително във профила ви са имейл за регистрация и рождена дата. Ние не споделяме информация с трети лица, но не можем да кажем дали тракерите, като Google не го правят. С регистрацията и посещаването на уебсайта и форума, се съгласявате с това!. Рожедната дата и имейла не са публични, въпреки че в профилната секция имате възможност да добавите и публични контакти, както и да направите видима рождената си дата, като това може да е изцяло по Ваше усмотрение. Паролата за всеки профил е автоматично криптирана, тоест няма как да бъде открадната.

  3.2. Можете да качвате аватари със свободен лиценз, които не нарушават авторски права или ваша лична собствена картинка или снимка. Не носим отговорност за нарушени авторски права от Вас! Изображението на профила ( аватара ), може да бъде с размер над 250 КБ.

  3.3 Вашият подпис може да бъде изображение, кратък текст, слоган, линк, които се показват след всяко мнение.

  а) Текстът в подписа не бива да надвишава осем реда при нормален размер на шрифта, като за него важат точка 2.10, 2.11 и 2.12 от правилата.

  б) Забранява се ползването на прекалено голям размер на шрифта при по-дълги текстове. Желателно е по принцип да е по-малък размер, около 6-7.

  в) Забранява се публикуването в подписа на изображения по-големи от 400х100 пиксела и 250 КБ.

  г) Можете да публикувате линкове и банери, картинки, като за тях важи точка 2.10 от правилата. Банерът не трябва да е с размер над 400×100 и 20 КБ.д) Включването (рекламираното) на конкурентни сайтове или форуми в подписите и аватарите на потребителите може да става само след одобрение от страна на екипа на форума. Подписи, които не са одобрени ще бъдат изтривани или редактирани.

  3.5 Ако желаете да изтриете профила си е достатъчно да ни уведомитечрез лично съобщение или чрез контактната форма на главният ни сайт – drones.bg и профилът ви ще бъде изтрит заедно с публикациите. Това действие е необратимо!

  3.6 Администрацията на форума си запазва правото да блокира без предупреждение новосъздадени профили на бивши потребители с наложено наказание, потребители уронващи престижа на сайта и неговия екип, потребители търсещи постоянни конфронтации с останалите потребители и екипа и потребители нарушаващи правилата на форума и законите на държавата ползвайки форума.

  4. Финализиране

  4.1. За да се регистрирате във форума или разгледате, трябва да спазвате правилата ни. Нарушаването би довело до санкциониране.

  4.2. Видовете наказания при нарушение се определят от собственикците на форума и екипа от администратори и модератори. Вариациите са:

  а) Включване на функция “Предварителен изглед” – Всяка публикация трябва да бъде одобрена от админ / мод преди да бъде видима

  б) Забрана за публикуване.

  в) Временно замразяване на акаунта.

  в) БАН (ban – “забрана, ограничение”) – перманентно или временно блокиране/ограничаване на потребител. Тази санкция не подлежи на обсъждане, освен ако не е по вина на някой от екипа.

  4.3. При оронване на престижа на форума, екипа на форума, търговската ни марка, сервиза или магазина на drones.bg ще потърсим правата си според законодателството на Р. България!

  4.4. Текущите и настоящи правила и условия могат да бъдат променени по всяко време от drones.bg. С посещаването и регистрацията си като потребител във форума, Вие автоматично и изрично се съгласявате с правилата и промените, които се прилагат в правилата!!!

  4.5. Имате право да напуснете уебсайта и да изтриете ( или поискате изтриване ), както на вашия профил, така и на темите Ви, по всяко време!

  DronesBG отговори преди 9 месеци 1 потребител · 0 Replies
 • 0 Replies

Съжалявам, отговори намерени не е имало.

Форума ‘За форума’ е заключен.

Start of Discussion
0 of 0 replies June 2018
Now